Telefoonnummer: 0900-1234554

Banner Weerprimeur.nl - Zonnebloem met blauwe lucht in zomer

In de media

Weerstrateeg Marc E. Putto is bij uitstek een mediameteoroloog met zijn televisiedebuut al halverwege de jaren tachtig. Koud twee maanden daarna werd de elfstedentocht van 1986 gereden die wederom werd gewonnen door Evert van B. thans woonachtig en boerend in Canada. Destijds waren de winters in Nederland soms nog streng.   

Begin jaren tachtig vielen zijn regelmatige citaten in de weercolumns dagblad Trouw (toen verzorgd door weerman Hans de Jong uit het Friese Gorredijk) al op. De Jong kan eigenlijk een beetje gezien worden als nestor van Marc E.
 

Als jongste radioweerman ooit bij een regionale omroep, RTV Noord-Holland in het jaar dat de Berlijnse muur viel (werd daar vaak meteorologisch wonderkind genoemd) vonden zijn soms spraakmakende en bovenal onconventionele weerpraatjes gretig aftrek. Met name daarna volgden vele duizenden (vlieg) uren bij talloze lokale - en landelijke radio-omroepen en (landelijke) televisiezenders (zie ook zijn uitgebreide weercurriculum hieronder)

Weerscribent (print) is MP reeds sinds 1986 (eigenlijk al sedert 1977) en vooral zijn zo nu en dan bombastische taalgebruik, niet gespeend van lange, barokke zinsconstructies valt menigeen op en is dan ook een USP van de weerstrateeg. Enkele jaren geleden bereikte MP alleen al met print wekelijks zo’n slordige 2,5 miljoen lokale lezers in Nederland en daarmee gaf hij zijn visitekaartje nadrukkelijk af aan een breed publiek. In 1992 en 1993 werd MP tegen wil en dank semi-bekende Nederlander (reeks TV optredens) en dat leverde hem aardige exposure en een paar leuke opdrachten op. Zelfs zo'n ruime twintig jaar na dato wordt hij hier nog regelmatig over aangesproken.       
 

De afgelopen jaren werd MP niet zelden geconsulteerd door radio en TV naar aanleiding van zijn (aantoonbaar) kundige verwachtingen voor met name de (middel) lange termijn. Editie NL, 1 vandaag en Pownews wisten en weten hem te vinden. Ook deden radio Veronica en Q music frequent een beroep op de spraakmakende ‘weervisionair’, zeker tijdens de afgelopen serie sneeuwrijke (top)winters die door hem prematuur werden gespot.

Tevreden evenwel was MP (een perfectionist ten voeten uit) doorgaans allerminst na zulke (dikwijls summiere) TV- bijdragen met name, daar er meestal enkele korte quotes (semi-live opgenomen) werden meegenomen in de uitzendingen. Vaak waren dat nu net de minst treffende soundbytes en oneliners. MP wil daarom voortaan eigenlijk alleen nog maar live z’n zegje doen in de landelijke media. Sedert 15 januari 2014 leent MP zich louter nog voor (liefst live) serieuze nieuws - en actualiteitenprogramma's met kijkersaantallen vanaf c.a 1 miljoen. Te denken valt dan aan een programma als 1 vandaag van de TROS of Editie NL, RTL 4 waar hij al diverse keren te gast was.  

 

Bekijk hier referenties/revenuen.