Telefoonnummer: 0900-1234554

Banner Weerprimeur.nl - Zonnebloem met blauwe lucht in zomer

Veelgestelde vragen

Waarom is Marc E. Putto een 'weerstrateeg' en niet gewoon weerman ?

 

Tja ‘weerman klinkt zo gewoon’, zo Hollands, is vaak het antwoord en dat is natuurlijk ook goeddeels zo, nietwaar ? Veel onderscheid is er ook nooit waarneembaar. Of Peter Timofeeff nu BBQ-weer aankondigt of meiske Hoebert? We worden er niet warm of koud van wel?

Bij een weerman denk je al gauw aan een ‘gewone jongen uit het veld’, zoals een Noord-Hollandse weerman eens werd geëtaleerd in het blad Panorama (1988). Heerschappen als Pelleboer en Paulusma waren/zijn echte weermannen, vaak met quasi-onverstaanbaar accent, typisch stemgeluid en een hoog provinciaal gehalte. De lieden die hun weerpraatjes vaak nog afsluiten met een spreuk uit de volksweerkunde omdat het zo leuk rijmt. Vaak waren/zijn dat juist de populairste weerlieden', in tegenstelling tot de Hiemstra's (NOS) 

MP onderscheidt zich op een aantal fronten van deze reguliere weermannen, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn.

Uniciteit en originaliteit in ‘weermannenland’ is natuurlijk een groot goed, want van eenheidsworst houdt niemand.

De keuze destijds om weerstrateeg, of weer(ad)visionair te willen heten was er niet zomaar eentje.

Het unieke en ultieme weergevoel van MP en het opgebouwde vermogen in de loop der tijden om buiten de weerkaarten om te kunnen kijken rechtvaardigden eigenlijk niet de eenvoudige benaming ‘weerman’. Eenvoudiger gezegd misschien: de reguliere Nederlandse weermannen - en vrouwen bieden doorgaans prima en degelijke confectie, maar Weerprimeur.nl levert toch echt het subtielste maatwerk, soms zelfs met chique Napolitaanse snit.

(Weer) strateeg impliceert misschien dat iemand (als actor) het weer middels missie en visie op lange termijn zou kunnen beïnvloeden. Dat is geenszins het geval, ook MP is geen genie. Desalniettemin tracht Weerprimeur.nl veelal met een strategische (dynamische) visie naar het in de nabije toekomst  te ontwikkelen weerbeeld te kijken. Deze methodiek is wezenlijk anders dan die van de reguliere meteorologen die vrijwel altijd letterlijk vertolken (de vermaledijde kaartlezers soms) hetgeen de momentane weerkaarten hen biedt. De insteek bij Weerprimeur.nl is wellicht iets holistischer.             

 

 

Geeft de weer(ad)visionair ook lezingen?

 

Momenteel verzorgt MP geen lezingen, maar een interessant concept is in ontwikkeling en dat heeft tijd nodig.

Anno 2014/2015 is MP voornemens om met een leerzame en indrukwekkende weerlezing de hort op te gaan.  

 

Waarom zit de volgens velen nummer 1 in weerland (nog) niet bij het NOS-Journaal?

 

Een + plausibel en ludiek antwoord volgt binnenkort uitgebreid op deze vragenpagina. 

 

Geeft MP altijd staccato antwoord op vragen die hem via Twitter of e-mail bereiken ?

 

Helaas kan MP niet op alle vragen antwoord geven die hem via e-mail, of Twitter bereiken.

De meeste vragen bereiken hem juist als het weer bijzonder is en het dus tevens hectisch is.

Ofschoon MP een ieder keurig te woord wil staan kan dat op sommige momenten niet.

Sowieso worden vragen als ‘hoe wordt het weer in de Alpen op 17 december’ niet beantwoord.

Er zijn namelijk talloze mogelijkheden om zelf achter dat simpele antwoord te komen, nietwaar?  

 

Kan ik een weercursus volgen bij of via Weerprimeur.nl?

 

Neen dat is (nog) niet mogelijk ofschoon er incidenteel wel vraag naar is.

In de toekomst wordt wellicht een zeer specifieke WP-weercursus opgestart.

Interessant natuurlijk voor diegenen die geen standaardweerman - of vrouw willen worden.

 

Waarom vind ik geen dagelijkse weersverwachting op de site Weerprimeur.nl?

 

Het antwoord is heel simpel. Dagelijkse weersverwachtingen, vaak 1 pot nat, zijn legio en een contingent van weersites voorziet hier uitgebreid in. Het heeft totaal geen zin om ook nog eens op Weerprimeur.nl te moeten lezen wat voor weer het vandaag of morgen wordt. Iedere Nederlandse weertoko heeft het immers over nagenoeg dezelfde weersverwachting voor vandaag en morgen. Het unieke en kenmerkende van Weerprimeur.nl is juist het afwijkende weerverhaal met bijvoorbeeld minima die 5 graden lager worden ingeschat dan b.v een KNMI, of een hittegolf die al op 26 mei wordt aangekondigd, terwijl de reguliere instituten zo’n hitteoffensief nog lang niet in de smiezen hebben. Voor de niches (nichemarkten) is Weerprimeur.nl daardoor het ultieme weeralternatief.  

 

Adverteren op Weerprimeur.nl

 

Volop advertentiemogelijkheden zijn er op Weerprimeur.nl en middels een advertentiebanner kan extra exposure worden gegeven aan uw bedrijf of instelling. Weerprimeur haalt tot wel 40-50.000 unieke bezoekers per maand, vooral in de perioden met interessant weer, die dan tot zo'n 175.000 paginaviews genereren in diezelfde tijdspanne.

 

Vooral de weergevoelige sectoren als campings, strandetablissementen, maar ook winterbandenspecialisten, de voedsel -en drankfirma's alsmede energiecarriers en specifieke meteo-instrumentale verstrekkers hebben zonder meer adequate airplay door op Weerprimeur.nl te adverteren. Men kan tenminste voor de duur van drie maanden een plaatsje reserveren, maar voor een half jaar adverteren of langer is uiteraard interessanter voor de continuïteit van beide partijen, zo leert ons ook wetenschappelijk marketingonderzoek. Meer + info is er via de contactpagina.