Telefoonnummer: 0900-1234554

Banner Weerprimeur.nl - Zonnebloem met blauwe lucht in zomer

Weer en agrimarkt

MEDEDELING: DEZE GRATIS INFO STOPT ACUUT vanwege de zeer trefzekere prognoses thans en in maart 2017 kan men [in combi met een weerabonnement] de zeer secure marktprognostieken van MP weer absorberen.  

Weerkundig strateeg Marc E. Putto ontpopte zich de afgelopen tien jaar tot een termijnmarktkenner van de diverse agrimarkten en gaf/geeft incidenteel weergerelateerde adviezen aan diverse spelers die deelnemen aan dit soort zeer volatiele markten. Aardappelen, maaltarwe, mais, koolzaad en binnenkort ook suiker zijn de termijncontracten die nauwgezet gevolgd worden op met name MATIF in Parijs. Regelmatig zal MP de stand van zaken doornemen betreffende de diverse commodities en niet alleen weergerelateerd bezien, maar conform eenvoudige TA (technische analyse) in combinatie met weersontwikkelingen (al dan niet mondiaal) zal hij uitspraken doen en zonodig voorspellingen geven omtrent de koerstendenties. Vooralsnog zal dit gratuite informatie betreffen die later mogelijk 'achter de knoppen' verdwijnt. Logischerwijs zal daar dan wat voor betaald moeten gaan worden. 

Aardappelen aprilcontract 2017 (19 oktober 2016) koersdoelâ–º= 22.00 euro, trend = dalend 

 

Door de aangekondigde regens is de TM 4 c.a euro gedaald en is de premie ten opzichte van de fictieve CS nagenoeg NUL geworden. Kennelijk verwacht men een uitstekende! aardappeloogst straks als alles achter de planken ligt. De 25 laat staan 30 euro is nog zeer ver weg en de 30 zal dit jaar niet worden gehaald. Op donderdag en vrijdag zullen ook de fysieke noteringen DALEN. 

 

Relevant weerbeeld: Er is inmiddels VOLDOENDE water gevallen in de probleemgebieden. Oogsttechnisch verbetert de situatie sterk en de (middel)zware kleigronden hebben er baat bij qua textuur. Oogst zal voorspoedig verlopen in delen van Belgium de komende twee weken.

 

 

Maaltarwe decembercontract 2016 (19 oktober 2016) koersdoelâ–º= 165 euro, trend is stijgend

 

Structureel blijft het enorme surplus vanwege de bumperoogsten in de EU, Rusland en de VS. Soms spelen kwalitatieve argumenten (te weinig eiwit b.v) nog een rol. Het WASDE-rapport van 12 oktober jl. gaf geen schokkende mutaties. Nog steeds is een descenderende tendens tot 158 euro haalbaar, maar de bodem rond 162 euro lijkt nu toch wel gehaald te zijn voorlopig en er wordt voorzichtig toegewerkt naar een niveau van c.a 164 euro. Harde weerstandsniveau's blijven een stijging naar b.v 168 euro frustreren vooralsnog,

 

Relevant weerbeeld mondiaal: noch is sprake van structuurdroogte in de belangrijkste tarwegebieden en evenmin is sprake van zeer veel regen her en der. Zaaitechnisch gezien vooralsnog geen echte perikelen. Veel vocht weliswaar in delen van Rusland en Ukraine komende tien dagen.    

 

 

Koolzaad novembercontract 2016 (19 oktober 2016)

 

Koolzaad deed/doet het bepaald goed de afgelopen week en er werd deels meegelift op de stijging van de olieprijs. Weerstandige niveau's bewegen zich rond de 400 euro. In betrekkelijk korte tijd is de koers een slordige 30 euro opgelopen. Lichte correcties kunnen plaatshebben eerdaags.

 

Mais

 

Nadere info volgt binnenkort