Telefoonnummer: 0900-1234554

Banner Weerprimeur.nl - Zonnebloem met blauwe lucht in zomer

 

weerupdate donderdag 16 augustus 2018 14:48

Diametraal omslagpunt de volgende week ?

De komende dagen verkeert ons land voortdurend in het overgangsgebied van de regelmatig benoorden langstrekkende cyclonale storingen die af en toe wat perifeer vocht loslaten boven de veelal droge akkers en de zich telkens manifesterende en expanderende uitvloeisels van het hoog der Azoren. In deze quasi patstelling blijft ons weerbeeld grosso modo agreabel met regelmatig zon en beslist puike middagtemperaturen van dikwijls ruim twintig graden. We zien zich vanaf het midden van de volgende week een kentering afspelen op de weerkaarten. Oceanische hoge druk lijkt zich noordwaarts uit te gaan punten waardoor het pad wordt geëffend voor uitzakkende cyclonale perikelen via Scandinavië richting het Noordzeegebied. Flinke kletsnatte en onderkoelde waterdragers vallen ons dan ten voeten uit ten deel.     
Lees verder..

weerbeeld donderdag 16 augustus 2018

Het weerbeeld in + Nederland

Vanaf heden op deze plaats het hoofdje weerbeeld met dagelijks een icoon dat het weerbeeld van de dag direct visueel aangeeft en daaronder nu ook de temperatuurtabel met een aantal thermisch gevoelige plaatsen verspreid over geheel Nederland. Een must voor de temperatuurfanatici en eindelijk zien we hoe warm of koud het echt kan worden in een groot deel van het toch wel uitgestrekte + Nederland.
Lees verder..

weercodes donderdag 16 augustus 2018

De ECMWF 12 Zulu previews

Dat de Primeurman soms voor de kaarten uitkijkt wisten we al, maar dit is zeker uniek, want enkele uren tot zelfs ruim voordat iedereen de operationele variant van het ECMWF kan aanschouwen, komt WP al met een soort preview en een tendens, dus de keuze voor 'mindere run', of 'zeer goede' run waarbij het in casu gaat om de 12 z. run, dus de avondrun die normaliter rond 20 uur (wintertijd) binnen is in Nederl.
Lees verder..

prognose donderdag 16 augustus 2018

Veertiendaagse prognose WP

Op deze pagina proberen we te ++ traceren hoe het weer er over pakweg twee weken zal uit gaan zien. Er wordt dan ook een trend of teneur aangegeven op grond van de belangrijkste numerieke weermodellen die beschikbaar zijn. Middels een codering wordt die meest voor de hand liggende tendens dan ook benoemd. Een zeer concreet weerbeeld aangeven voor de periode die zo'n veertien dagen voor ons ligt..
Lees verder..