Telefoonnummer: 0900-1234554

Banner Weerprimeur.nl - Zonnebloem met blauwe lucht in zomer

 

weerupdate dinsdag 12 maart 2019 14:08

Vanaf 20 maart gerede kans op lenteweer..

Na de ronduit herfstachtige taferelen de afgelopen tijd met regelmatig neerslag van betekenis volgt een geleidelijk weerherstel bij de gratie van opkomende impulsen van hoge druk. In de derde decade van maart zou zich een fraai solide hoog boven het noordoosten van Europa kunnen gaan instellen met de aanvoer van steeds mildere lucht richting de Lage Landen. Wellicht komt de magische grens van twintig graden weer eens binnen bereik.         
Lees verder..

weerbeeld dinsdag 12 maart 2019

Het weerbeeld in + Nederland

Vanaf heden op deze plaats het hoofdje weerbeeld met dagelijks een icoon dat het weerbeeld van de dag direct visueel aangeeft en daaronder nu ook de temperatuurtabel met een aantal thermisch gevoelige plaatsen verspreid over geheel Nederland. Een must voor de temperatuurfanatici en eindelijk zien we hoe warm of koud het echt kan worden in een groot deel van het toch wel uitgestrekte + Nederland.
Lees verder..

weercodes dinsdag 12 maart 2019

De ECMWF 12 Zulu previews

Dat de Primeurman soms voor de kaarten uitkijkt wisten we al, maar dit is zeker uniek, want enkele uren tot zelfs ruim voordat iedereen de operationele variant van het ECMWF kan aanschouwen, komt WP al met een soort preview en een tendens, dus de keuze voor 'mindere run', of 'zeer goede' run waarbij het in casu gaat om de 12 z. run, dus de avondrun die normaliter rond 20 uur (wintertijd) binnen is in Nederl.
Lees verder..

prognose dinsdag 12 maart 2019

Veertiendaagse prognose WP

Op deze pagina proberen we te ++ traceren hoe het weer er over pakweg twee weken zal uit gaan zien. Er wordt dan ook een trend of teneur aangegeven op grond van de belangrijkste numerieke weermodellen die beschikbaar zijn. Middels een codering wordt die meest voor de hand liggende tendens dan ook benoemd. Een zeer concreet weerbeeld aangeven voor de periode die zo'n veertien dagen voor ons ligt..
Lees verder..