Telefoonnummer: 0900-1234554

Banner Weerprimeur.nl - Zonnebloem met blauwe lucht in zomer

 

weerupdate dinsdag 7 april 2020 13:22

Fraaie aprilweder wordt nog geprolongeerd

Na een geringe paasdip herstelt het voorbeeldige voorzomerse aprilweder zich weer keurig en ook de bekende voorjaarsdroogte met zeer droge percelen gaat gewoon voort. April zal ongetwijfeld weer te warm in de boeken gaan komen als we de balans hebben opgemaakt de dertigste. Tevens zal de grasmaand dan droog of zeer droog zijn verlopen op de meeste stekken in de Benelux. De vooruitzichten voor mei en juni zijn ook veelbelovend te noemen, al dan niet met Corona. 
Lees verder..

weerbeeld dinsdag 7 april 2020

Het weerbeeld in Nederland

Vanaf heden op deze plaats het hoofdje weerbeeld met dagelijks een icoon dat het weerbeeld van de dag direct visueel aangeeft en daaronder nu ook de temperatuurtabel met een aantal thermisch gevoelige plaatsen verspreid over geheel Nederland. Een must voor de temperatuurfanatici en eindelijk zien we hoe warm of koud het echt kan worden in een groot deel van het toch wel uitgestrekte + Nederland.
Lees verder..

weercodes dinsdag 7 april 2020

De ECMWF 12 Zulu previews

Dat de Primeurman soms voor de kaarten uitkijkt wisten we al, maar dit is zeker uniek, want enkele uren tot zelfs ruim voordat iedereen de operationele variant van het ECMWF kan aanschouwen, komt WP al met een soort preview en een tendens, dus de keuze voor 'mindere run', of 'zeer goede' run waarbij het in casu gaat om de 12 z. run, dus de avondrun die normaliter rond 20 uur (wintertijd) binnen is in Nederl.
Lees verder..

prognose dinsdag 7 april 2020

Veertiendaagse prognose

Op deze pagina proberen we te ++ traceren hoe het weer er over pakweg twee weken zal uit gaan zien. Er wordt dan ook een trend of teneur aangegeven op grond van de belangrijkste numerieke weermodellen die beschikbaar zijn. Middels een codering wordt die meest voor de hand liggende tendens dan ook benoemd. Een zeer concreet weerbeeld aangeven voor de periode die zo'n veertien dagen voor ons ligt..
Lees verder..