Telefoonnummer: 0900-1234554

Banner Weerprimeur.nl - Zonnebloem met blauwe lucht in zomer

 

weerupdate vrijdag 1 januari 2021 18:43

Maandprognose januari 2021 nu actueel...

De hoogste tijd voor de januariprognose via de weerprimeurlijn. Opvallend blijft de absentie van de reguliere zonale circulatie met depressieperikelen aan de lopende band en hoogste temperaturen dik in de dubbele cijfers. Het patroon blijft vooralsnog geblokkeerd met toenemende kansen op sneeuw en lichte tot matige vorst. In de tweede helft van de louwmand kan mogelijk totaalwinter volgen of een duidelijke zonalisering met mildheid troef. 
Lees verder..

weerbeeld vrijdag 1 januari 2021

Het weerbeeld in Nederland

Vanaf heden op deze plaats het hoofdje weerbeeld met dagelijks een icoon dat het weerbeeld van de dag direct visueel aangeeft en daaronder nu ook de temperatuurtabel met een aantal thermisch gevoelige plaatsen verspreid over geheel Nederland. Een must voor de temperatuurfanatici en eindelijk zien we hoe warm of koud het echt kan worden in een groot deel van het toch wel uitgestrekte + Nederland.
Lees verder..

weercodes vrijdag 1 januari 2021

De ECMWF 12 Zulu previews

Dat de Primeurman soms voor de kaarten uitkijkt wisten we al, maar dit is zeker uniek, want enkele uren tot zelfs ruim voordat iedereen de operationele variant van het ECMWF kan aanschouwen, komt WP al met een soort preview en een tendens, dus de keuze voor 'mindere run', of 'zeer goede' run waarbij het in casu gaat om de 12 z. run, dus de avondrun die normaliter rond 20 uur (wintertijd) binnen is in Nederl.
Lees verder..

prognose vrijdag 1 januari 2021

Veertiendaagse prognose

Op deze pagina proberen we te ++ traceren hoe het weer er over pakweg twee weken zal uit gaan zien. Er wordt dan ook een trend of teneur aangegeven op grond van de belangrijkste numerieke weermodellen die beschikbaar zijn. Middels een codering wordt die meest voor de hand liggende tendens dan ook benoemd. Een zeer concreet weerbeeld aangeven voor de periode die zo'n veertien dagen voor ons ligt..
Lees verder..